Blog

Living Apart Together og forventningsafstemning i parforholdet

17. maj 2016 MissK 2Comment

Living Apart Together & Forventningsafstemning

Hvad er Living Apart Together og hvorfor er forventningsafstemning i parforholdet så vigtigt? Jeg lever i et fast parforhold, hvor vi ikke bor sammen også kaldet living apart together. Vi sover sjældent under samme tag og har i det hele taget hver vores hverdag.

“Living apart together” er en løsning, der især bliver brugt, hvis man er blevet skilt og har fundet en ny kæreste. Man vil gerne være sammen med en ny partner, men vælger at holde fast i egen bolig for eventuelle børns skyld eller ønsket om stor personlig frihed.

Fordelen ved Living Apart Together (LAT) er selvfølgelig den store frihed, men prisen kan være høj både følelsesmæssigt og økonomisk. Det er dyrt at have to husholdninger, og hvis forholdet bliver tæt, kan det blive svært at undvære hinanden.

At leve hver for sig og sammen kan til tider være en kæmpe fordel, har jeg især hørt fra flere mænd, men også nogle enkelte kvinder, når vi har fortalt, at vi bor hver for sig.

“Det må da bare være konge” bliver der ofte sagt med et smørret grin i ansigtet.

Jeg kan ligefrem se en længsel efter denne løsning i de her ansigter, og det kan da også lyde som en win win situation, fest og farver og børnene hos deres andre forældre i en håndfuld dage eller en uges tid, og der kan bare nydes kærlighedens søde safter, frihed til at rejse, candle light dinner, spaophold og kun fantasien sætter grænserne.

Nyd livet - living apart together - love2live - kristina sindberg - livsstil - parforhold

 

Misforståelser & Længsel

Jeg tror, at når man møder ham eller hende dér, der får én til at føle det dér helt ubeskrivelige, at nu er tiden sat i stå, her lige ved ham/hende er jeg, og kan mærke følelser, som jeg aldrig har vidst fandtes i mig. Her vil jeg være altid, så er det på et tidspunkt ikke længere en holdbar løsning at leve living apart together.

Vi er så heldige at vores 2 hjem kun ligger 3 kilometer fra hinanden. MEN… Det kan i alle de dage vi ikke er sammen ligeså godt være 3.000 kilometer. Vi kan ikke fornemme stemninger. Hvor er vi hver især lige i dagens tekst, er der noget der driller eller er vildt sjovt.

Et eksempel kan være, at jeg glad ringer for at fortælle noget positivt jeg har oplevet og er fyr og flamme. Så mødes jeg af en dybt optaget mand, der har hjernen dybt inde i et Excel ark, og er ved at knuse nogle udfordringer og som distræt svarer mig.

 Vi er simpelthen på hver vores planet.

Jeg ved godt det er et banalt eksempel, men når der har været flere af disse i løbet af en uge og igennem mange år i dit parforhold, så begynder det at slide, når der hele tiden skal afstemmes forventninger og på samme tid mærkes efter ved hver kontakt. Det gode er, at vi altid har passet på hinanden, og har indarbejdet en for os vigtig ting:

FORVENTNINGSAFSTEMNING

living apart together Nyd livet - love2live - kristina sindberg - livsstil - parforhold

Når dette bliver indarbejdet i et forhold, er det min erfaring, at livet bliver meget lettere. Der opstår ikke hyppige misforståelser og indsigten i, hvad der er vigtigt, og betyder noget for partneren bliver langt mere tydelig til glæde for begge parter.

Kys - Nyd livet - living apart together - love2live - kristina sindberg - livsstil - parforhold

Uanset om du har et nyere forhold, eller om du har fejret kobberbryllup, kan det anbefales at lave denne øvelse. Jeg læste for en del år siden om et modent ægtepar, der gjorde dette hvert år. De gjorde det til nytår og det var deres opskrift på, hvorfor de var sammen stadig og fik endnu mere ud af livet sammen.

Udvikling I Parforholdet

Det er efter min mening en spændende og udviklende rejse med din partner at lave denne øvelse. Vær positiv og tænk over at formulere Jer, så det ikke bliver anklager. Fortæl istedet hvordan du tænker og føler. Få børnene passet, pligterne til side, ingen telefoner og bare vær jer to.
Måske føler I jer rigtig trætte i hoved, krop og sjæl bagefter, så sørg for lidt bobler og at en dejlig middag bagefter er nem at tilberede og slip øvelsen.
Linket herunder er til Jer der har lyst til at passe (endnu) bedre på kærligheden. God fornøjelse.
Kærligt Kristina / love2live.dk

2 thoughts on “Living Apart Together og forventningsafstemning i parforholdet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *