Blog

En Penny For Dine Tanker – Om At Sige Til Istedet For Tavshed

8. december 2016 MissK 0Comment

Tavshed Eller Sig Til ?

Hvad er bedst tavshed eller at lukke op for posen ? Jeg har den måske nogle gange irriterende ide´, at det er bedre at åbne op for posen end at bevare en tavshed. Dette er et “værktøj”, som både i familien, på jobbet og i alle mulige andre sammenhænge er det bedste i min optik. Det giver nogle gange “øretæver” ikke at bevare sin tavshed, men på den lange bane kommer jeg ihvertfald oftest længst med at…

Tavshed - love2live - Kristina Sindberg

Åbne op for posen i stedet for tavshed

Jeg hører ofte både mænd og kvinder klage over, at det og det er galt. Det kan både være hjemme i familien, på jobbet eller i det lokale fitness center. “Æv hvor han bare er irriterende at sidde ved siden af på spinning cyklen, han snakker konstant”.

GODT så åben munden…

OG sig pænt og konstruktivt at du gerne vil snakke, men ikke når I sidder på en spinning cykel. Så ved han det, og du behøver ikke længere at bruge energi på, at skulle irriteres. Dette eksempel er muligvis i den lettere “boldgade”, men øver man sig, bliver det også lettere at sige til og fra i de mere komplicerede sitatoner. Disse er oftest i de helt nære relationer.

Familien og Tavshed

Hvad er det, som kan få os til at klappe i som en østers ? I stedet for at få sagt til eller fra i forhold til vores nærmeste. Tja… Mit gæt er, at vi alle nødigt vil såre. Det kan på den lange bane hobe sig op for nogle med frustrationer og gøre, at der kommer en hel eksplosion, i stedet for at tage dem i opløbet med hinanden.

Tavshed - sig til - love2live

Surt Fjæs Og Adfærd

Det kan være alt lige fra små praktiske ting i hverdagslivet, der generer en og til at kanalisere sin frustration ud på sine kære med en uhensigtsmæssig adfærd. En adfærd af egoisme, surt “fjæs”, nedgørende opførsel og mange andre uheldige handlemønstre. Det kan i og for sig være et råb om hjælp, men i stedet blot gøre alting værre. Ved at åbne op for det, som lige præcis “stikker”, kunne dette undgås, og det ville ikke føles som en kold mur at leve tæt med.

Tavshed - love2live - sig fra

Vredesforedrag

Jeg har læst om et sådan. Det lyder helt fantastisk inspirerende. Jeg køber min billet, så snart det kommer til det Fynske. Hvis du har lyst kan du læse om det her  Det hedder: Forstå Din Vrede og det er Pernille Melsted, som har lavet og holder dette. Jeg glæder mig til at høre det og ikke mindst til en dybere forståelse af vrede og de muligheder, der skitseres for at håndtere vrede endnu mere konstruktivt.

Tavshed - love2live - sig fra

Jeg synes dybest set at alle burde tage på et sådan kursus

For ingen er engle, men det kunne være en endnu smukkere verden at leve i, hvis alle lærte at forstå og bruge vrede, så ikke tavsheden tager over. Tavshed i vreden er det værste, man kan byde mig ihvertfald.

Nogle gange er tavshed guld. Du kan læse mit indlæg om hvorfor:

Vidste Du Forresten #2 At Tavshed (nogle gange) Er Guld

Kærligst Kristina / love2live

PS: Vidste du at ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev får du nyheder og events fra bloggen ? Gør det herunder og vær sikker på at få nyhederne fra love2live.dk – Ingen spam, det hader jeg selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *