Valentines Day Historien

Hvor kommer denne Valentines Day fra ? Og hvad er egentlig historien bag denne ? Hvis du tror det er en smagløs amerikansk ide´ og en ren kommerciel fest, så må du nu tro om igen. Traditionen har rødder i romerske frugtbarhedsfester og britisk poesi. Her får du lidt mere at vide om oprindelsen og nogle små tips til forkælelse af din elskede.

Mirakler udrettet af en præst

Sankt Valentin refererer ikke blot til én, men hele tre helgener med navnet Valentin. En af dem var en kristen præst i Rom på den tid, hvor Claudius II regerede. Han blev arresteret for at hjælpe forfulgte kristne, og da han blev ført frem for kejseren, tilbød kejseren at skåne Valentins liv, hvis han ville vende ryggen til kristendommen. Det nægtede Valentin, og han blev sat i fængsel.

Traditionen starter

Mens Valentin ventede på at blive henrettet, blev han gode venner med fangevogterens blinde datter, som han ifølge legenden gav synet igen. Valentin blev halshugget 14. februar i år 269, som siden har været kendt som Valentins Dag. Før Valentin blev halshugget og helgenkåret, skrev han et brev til sin nye veninde, der havde fået synet igen. Brevet underskrev han ”din Valentin”. Herfra skulle traditionen for at sende Valentinskort have udsprunget, og Sankt Valentin er siden blevet betragtet som kærestefolkenes beskytter. Er det ikke bare romantisk…

Kigger På Fugle…

Traditionen vandt især udbredelse i de engelsktalende lande, hvor Valentine’s Day ifølge folketroen, var den dag, hvor fuglene fandt deres mage. Det hed sig også, at der var gode chancer for, at den første person af det andet køn, man så 14. Februar, blev ens Valentine, der var et andet ord for kæreste, men som også kunne være en person, som man ved lodtrækning blev sat sammen med, og som det kommende år var ens officielle date ved fester og andre arrangementer.

Blomster og prøveballoner

I dag er Valentines-traditionen et kæmpe fænomen i de engelsketalende lande, hvor elskende giver hinanden blomster og chokolade. Har man ikke allerede en kæreste, kan dagen bruges til at sende en prøveballon op i form af et kort med opfordringen ”Be my Valentine”.

Valentines Dag Forkælelse

Små Tips Til Forkælelse på Valentines dag kan være et kærligt kort også selvom I har været kærester i masser af år. Vi er mange der elsker at læse et brev eller kort skrevet af kærlighed. Ellers er et sæt undertøj, et smykke, nogle lækre feminine sko, parfume og blomster jo nærmest oplagt. Lidt ekstra til at fejre Jer og historien bag kunne være en flaske vin inden en middag i byen eller en rejse til romantiske Paris, så er den lille prop her på billedet altså bar ret cute. På rejsen kunne et par høretelefoner til Jer begge være en fælles nydelse af noget dejlig musik.

Valentines Day - love2live - historien

Find Love2Live på Pinterest og hent inspiration – Her kan du også se, hvorfra jeg har fundet lækkerierne på billedet.

Kilder: videnskab.dk   Wikipedia

Kærligst Kristina / love2live

PS: Vidste du at ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev får du nyheder og events fra bloggen ? Gør det herunder og vær sikker på at få nyhederne fra love2live.dk – Ingen spam, det hader jeg selv.