Vidste du forresten love2live

Man Bliver Budt

OG… Det er jo dejligt. At blive budt til fest, fødselsdag eller til en romantisk middag. Nye tiltag i jobbet, sjove aktiviteter med fritidsinteresser for familien og så mange andre ting. Rigtig mange skønne ting bydes vi her i livet. MEN… Hvad nu hvis nogle af de ting, som der bydes, ikke er sunde eller nogle, hvor der kommer en kedelig udgang af disse bud ud på den anden side. Det er her jeg vil ind og have fat. Det har jeg arbejdet benhårdt på i godt et halvt år nu. Det har været, og er vanvittig hårdt (for mig ihvertfald). Måske har du det lige sådan ?

Vidste Du #1

Vi er alle forskellige, og så alligevel har vi vel alle et eller andet at “slås” med. Jeg kan høre omkring mig at mange, som jeg også kæmper med at lade sig byde ting, som rent faktisk går langt over vore grænser. Det er altså usundt (for mig). Jeg er nu så gammel (eller rettere har jeg lært af skade i alt for lang tid), at jeg kan se dette på en ny måde. OG samtidig begynde at tage fat på dette med nogle værktøjer, som jeg ikke før har kendt.

Jeg vil ikke længere være en dørmåtte

Nixen…. Jeg vil ikke længere traske ind over mine egne grænser. Men hvordan fikser / fiksede jeg så lige dette ? Jeg lavede en liste med eksempler. For mig var det noget med:

  • Ja den klarer jeg (til stort set alt uden at mærke efter først)
  • Mægler
  • Konsensussøgende
  • Prioriteringer
  • Give meget lang line

Alt dette har jeg jo…

Ladet Mig Byde

Det har været en vane at lade mig byde og byde ind med, at jeg altid lige ordner alting, samtidig med at jeg er en “racerbil” til at finde på masser af nye tiltag, hvor jeg giver lang line, prioriterer at tage alle de hårdeste opgaver selv og give lang line til andre, som er sløve i optrækket eller bare er ligeglade. På samme tid har jeg mæglet imellem de deltagende parter, og været konsensussøgende i forhold til, at der gerne skulle være rart at være i en opgave uanset om den er i familien, med partneren eller på jobbet. Altså hele vejen rundt i livet.

Nu er nok nok

Hvordan fikser man så lige den vane… Det er jo en identitet. Ihvertfald noget i en selv, som jeg har ønsket at finde ud af mere om. Jeg fandt mine veje, og har taget mange sejre. Sejre som for andre ville være normen og noget, de ikke tænker over. Fordi vi er forskellige. Det er vel dybest set også derfor, at det at lade sig byde ting i livet fra andre med anderledes tilgange til noget, som for mig er grænseoverskridende, men som ikke er det for dem, giver nogle udfordringer. Især hvis man som jeg ikke har trukket bremsen, mærket efter i lang tid og fundet vej i hvad det lige præcis er, som gør, at jeg kan mærke at nu er nok nok.

Vidste du forresten love2live

Man bliver budt hvad man lader sig byde

Jeg kan på det varmeste anbefale at lave en liste. Jeg startede med de ting på listen, som faldt mig lettest at tage hånd om i starten. Herefter med små sejre fik jeg mere og mere appetit efter at tage fat om de sværere ting. Vil du passe på dig selv og dermed stadig også være still going strong og måske være så heldig at en stress sygemelding ikke skal være den, der gør at du først der stopper din “racerbil” op for at mærke efter ? Kunne være fedt at høre om. Bare skriv herunder. Det er skønt med sparring. Det nyder jeg.

Se mere om Lone Kühlmanns bog: Lev Selv og se hendes hjemmeside med alt fra foredrag til bøger her

Kærligst Kristina / love2live

PS: Vidste du at ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev får du nyheder og events fra bloggen ? Gør det herunder og vær sikker på at få nyhederne fra love2live.dk – Ingen spam, det hader jeg selv.