Blog

Vidste Du Forresten #6 At Kærligheden Ikke Hænger På Træerne ?

13. februar 2017 MissK 1Comment

Kærligheden & Kildevandet

Kærligheden hænger ikke på træerne. Det ved vi vist godt mere eller mindre alle sammen. Der jeg vil hen er, at mange tager kærligheden for givet, imens andre er rigtig gode til at passe den. Har du spurgt dig selv om du er det rigtige sted / forhold nogle gange ? Så læs med her.

Kærligheden - love2liveKærligheden og dens mange ansigter

Nogle gange er kærligheden et støvet ansigt, og andre gange ligner det et dugfriskt blad. Det kan også bare se sådan all round tilpas ud som en stedsegrøn busk. Det eneste der er helt sikkert er, at kærligheden ikke hænger på træerne. Jeg synes tit, jeg hører om alle disse “ansigter”. MEN livet er jo en foranderlig størrelse, og nogle gange glemmes hinanden i et parforhold, eller der kommer nogle dårlige vaner, så som uhensigtsmæssige handlemønstre ind i et parforhold.

“Kærligheden Ny eller Gammel”

Parret “Anne og Hans” kan vi kalde dem, har levet sammen i flere år og er gået hen og udelukkende blevet hinandens bedste venner. Både Anne og Hans higer efter at finde gløden igen. De får bare ikke talt om det. Hvad Anne og Hans kunne gøre, var at lave en forventningsafstemning. Det samme gælder i et helt nyt eller nyere forhold. På denne måde sikres at der er masser af plads til kærligheden, samtidig med at der også er plads til at være sig selv.

Herunder en guide til dette:

1. I tager hver et ark papir.

Derefter skriver I hver en række korte sætninger, der beskriver jeres syn på, hvad et tilfredsstillende kærlighedsforhold bør være. I skal medtage kvaliteter, som I allerede har i forholdet, men også alle de andre kvaliteter, som I kunne ønske jer.

Sætningerne skrives i nutid, som om de allerede er virkelighed.

F.eks. ”vi har det morsomt sammen”, ”vi har det godt sammen seksuelt”.

Alle sætninger skal udformes positivt.

2. I viser hinanden jeres sætninger.

Sæt en streg under dem, som I er fælles om. (Det spiller ingen rolle, at formuleringen er forskellig, hvis indholdet er nogenlunde det samme.)

Hvis din partner har skrevet sætninger, som du er enig i, men ikke er kommet i tanker om, tilføjer du dem på din liste.

De sætninger, som I ikke er fælles om, lader I foreløbig være.

3. Nu ser du på din egen liste med tilføjelser og afmærker hver sætning (også de sætninger, som I ikke begge to har skrevet) med et tal fra 1 til 5. 1 betyder ”meget vigtigt” og 5 betyder ”mindre vigtigt”.

4. Tegn hver især en cirkel omkring de to sætninger, som betyder mest for jer.

5. Sæt et kryds ud for de sætninger, som du mener er sværest at føre ud i virkeligheden.

6. Nu skal I sammen forsøge at finde frem til et fælles parforholdssyn. I skal have sat de to sedler sammen til én. I skiftes nu til at nævne et punkt, som bliver skrevet på en lille lap papir. De vigtigste punkter først. Nummer to lap papir med det næst vigtigste punkt skal placeres over eller under den første (prioritering). Nummer tre skal placeres et sted i forhold til de to første og så videre. På den måde kan I rykke lapperne frem og tilbage, så de til sidst passer i prioriteringen.
Nederst kommer de sætninger, som er mindre vigtige.
Hvis I er uenige om vurderingen af en sætnings betydning, eller det kun er den ene af jer, der har skrevet denne sætning, skal den ikke tages med.

7. Skriv rækkefølgen af lapperne ren og print ud. Sæt denne liste op et sted, hvor I kan se den dagligt, fx på indersiden af skabslågen i soveværelset.
Denne øvelse bør gentages hvert eneste år og justeres, så den hele tiden passer til jer.
Dette er jeres grundlæggende værdisæt, som står over alt muligt andet, også frustrerede følelser, højlydte meningsudvekslinger og lignende. Det er fyrtårnet i jeres parforhold, der skal lede jer på rette vej.

Check evt. Sonne Rasmussen ud. Her er der masser af gode tips.

Rigtig god fornøjelse. Jeg kan anbefale at lave denne forventningsafstemning hvert år. Det gør altså bare kærligheden stærkere og livet sjovere sammen.

Kærligst Kristina / love2live

PS: Vidste du at ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev får du nyheder og events fra bloggen ? Gør det herunder og vær sikker på at få nyhederne fra love2live.dk – Ingen spam, det hader jeg selv.

One thought on “Vidste Du Forresten #6 At Kærligheden Ikke Hænger På Træerne ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *