Er Julen Egentlig Hjerternes Fest ?

Er julen egentlig hjerternes fest ? I Vidste Du Forresten #3 vil jeg dele mine tanker og tips til at finde det frem, som jeg hører, og har erfaret kan få huset til at stå på den anden ende. Hjerterne bliver kolde og fornuften ryger lige ud i kulden, hvis der ikke gøres tanker om hvad der lige præcis tricker. Mærk efter og læg en plan har jeg erfaret er en god ide´.

Vidste Du Forresten #3

Vi har masser af forventninger til julen. Vi ser tv fyldt med lykkelige familier, sammenkomster, julefrokoster og meget mere, som alt sammen viser lykke og bjældeklang. Hvem ville ikke gerne være med i et juleeventyr ? Jeg er lidt vild med julefilmen: A Christmas Romance med Olivia Newton John. Den fineste lille julehistorie med happy ending. Her er både den onde bankmand, snestorm og en enlig mor uden mange midler. Alt det som vi kan sidde og glæde os over ikke er i vores jul eller…. ?

Er Julen Egentlig Hjerternes Fest ?

I denne film ender det sådan. MEN… Hvordan undgår vi egentlig at gøre juletiden til andet end et mareridt af pengesorger, trælse oplevelser, skuffelser og ikke mindst de der “ringe”, som er i en familie fra barndommens tid og som vi troligt lader følge os ind i voksenlivet, medmindre der tænkes rigtig godt over at nyde denne tid og få set sine egne “værste fjender” efter i sømmene.

Vidste Du Forresten #3 love2live - Er Julen Egentlig Hjerternes Fest ?

Skygger fra fortiden

Har vi nok alle i mere eller mindre grad. Det kan være et mønster imellem dine nærmeste (søskende og forældre), som bare altid har generet dig. Eller julefrokosten som er aftalt med venner eller veninder, men løber op i for dig rigtig mange penge, som du egentlig helst er fri for lige i juletiden. Gaver der gives af pligt, som i stedet kunne være noget meget mere hjerteligt. De mange fridage i julen og partneren, familien og børnene som du har masser af tid med. får dig til at hive håret ud af hovedet. Hvordan laver man egentlig lige en turnaround på dette ? Mit bud er forventningsafstemning og at lave en liste over disse.

 

SPØRG dem og dig selv…

OG læg en plan. Lidt ala hvis du skulle i krig. Måske en anelse overdrevent, men alligevel. Spørg ind til de cirkler, som du har med dine forældre eller søskende og find en afklaring, som I alle kan have det godt med og få et andet handlemønster op. Det kan være, du altid er blevet betragtet som den sjove, der sætter gejsten og glæden. Så når du ankommer juleaften, er dette din rolle….

Punktum Slut…

Eller nej vel ? Kunne man ikke gribe denne forinden ved at få talt om dette ? Det er jo heller ikke sikkert at dine kære reelt synes det er en god oplevelse. Så hvorfor ikke få en konstruktiv snak om dette, sat forventningerne uden at angribe. På den måde kommer dette “Er Julen Egentlig Hjerternes Fest” til at være hjerternes fest, idet der er blevet talt om disse cirkler i familien. Julefrokosten med venner som løber derudaf økonomisk er også prekær. At få talt sammen om at holde denne på en ny måde og et andet tidspunkt end lige december kunne være en løsning. Der er ikke et øje, som vil rynke på næsen over dette… Tværtimod med gode venner er der en dyb forståelse for hinandens livssituationer. Ved at rykke en julefrokost til en vintermiddag i det nye år eller lave en gang slå sammen gilde, hvor alle kan være med kommer det vigtigste ind i billedet: Nemlig at nyde en dejlig aften med hinanden på alles præmisser.

“Pligt Gaver” Og Masser Af Tid

Disse gaver vi giver af pligt, men som i stedet kunne erstattes af noget mere nærværende, såsom en oplevelse sammen. Hvorfor ikke tage ind et dejligt sted og nyde en frokost på en cafe´ og få talt sammen. Dette er jeg uendelig glad for at være blevet gjort opmærksom på. Jeg har faktisk 2 aftaler af denne slags her op til jul, som jeg glæder mig ubeskriveligt til. Der er masser af tid med partner og børnene i juledagene. Læg en plan for hvad I hver især kunne have lyst til i disse dage mellem jul og nytår. Spørg hinanden. Det er ret enkelt og så alligevel… Kan der komme masser af forskellige ønsker, så du er lige ved…

At kaste mandlen op inden risalamanden er serveret

Vidste Du Forresten #3 love2live - Er Julen Egentlig Hjerternes Fest ?

Hav derfor selv nogle ideér klar (og vær klar på at de bliver forkastet), men så er bolden givet op. Herhjemme har vi en lille håndfuld teenagere, som har deres ønsker. Vi voksne vil gerne ind og høre: The Blues Brothers Souvenir Show 2. juledag. MEN… Vigtigst af alt er vel egentlig at sikre en cocktail af den her populære kvalitetstid, og at der stadig er plads til individuel opfyldelse af behov.

Vidste Du Forresten #3 love2live - Er Julen Egentlig Hjerternes Fest ?Med ønsket om at: Vidste Du Forresten #3 Er Julen Egentlig Hjerternes Fest ? Bliver til en hjerternes fest vil det glæde mig at høre, hvad du gør og dine tips. Skriv endelig i kommentarfeltet herunder eller under indlægget på Facebook. Jeg nyder sparring og at få nogle gode fif, så skriv endelig.

OG Hey julefilm er hyggelige, så her en lille liste

Kærligst Kristina / love2live

PS: Vidste du at ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev får du nyheder og events fra bloggen ? Gør det herunder og vær sikker på at få nyhederne fra love2live.dk – Ingen spam, det hader jeg selv.