Elsk At Leve

Manipulerende Type – Stå Fast & Action Steps

31. marts 2019 MissK 0Comment

Stå Fast Mod En Manipulerende Type

En manipulerende type kan være rigtig vanskelig at stå fast over for. I dette kapitel fra Elsk At Leve har jeg til sidst indsat nogle action steps til at komme videre i livet ved at stå fast mod en manipulerende type.

Karakterafvigende eller manipulerende mennesker

Skal du holde dig langt væk fra. Men de har jo ikke ligefrem en mærkat på sig, så du kan spotte dem. Der er nogle indikationer, som er fællesnævner, men svære at spotte er disse typer.

Jeg har mødt disse typer i mit liv. Det har de fleste nok. En chef, en kollega eller måske er det kæresten. Det er i parforholdet, jeg vil fokusere her. Det er her, det er absolut sværest at navigere i dette. Der er følelser, troskab, børn, hus og have og meget andet, som binder sammen, som en af de der hurtigtørrende lime, man ikke må få på fingrene, da den limer så voldsomt, at du risikerer at huden limes sammen på to fingre, og at du må en tur i værste fald på skadestuen.

Manipulerende type - Elsk at Leve - Tips til at slippe væk fra manipulation - karakterafvigende mennesker - LoveLive

Men Hey…

Her kan man se, at der er noget galt, at der er sket noget, som skal afhjælpes. Jeg bilder mig ind, at ingen kunne se på mig, at jeg havde brug for en ”tur på skadestuen”. Den tur må man klare selv.

OG… Den er hård, voldsom og kan vare det meste af livet, især hvis I har børn sammen

Du kan også være blevet viklet så meget ind i denne type, som manipulerer dig til at give slip på dig selv og hoppe med på vognen om, at det er alle andres skyld. Hvis du prøver at tale med personen om, hvordan du er blevet såret, så vil du altid blive taget med ud på en lang rejse af snak om, hvad du har begået af fejl. Dette udelukkende for at distrahere dig. En manipulator vil altid lade andre tage ansvar for deres egen dårlige samvittighed. OG du er den nærmeste, når vi taler om parforholdet.

At stå fast på egne meninger mod en manipulerende type

Den ene dag vises du kærlighed og sympati. Empati kan disse typer ikke vise, men de forklæder dette i sympati, som mange af os ikke skelner fra hinanden, før det er for sent. Den næste dag nedværdiger de dig. Det kan være alt lige fra de små som større ting, som de lyver om, men anklager dig for at lyve om.

Det er til at blive fuldstændig rundtosset af…

Hvis du eksempelvis har en snak med kæresten om et projekt du har gang i hjemme, og han roser dig for det, og komplimenterer dette, så har han næste dag, hvor han ikke er i det sympatiske hjørne alt at sige dig på i forhold til dette projekt. Det er enormt anstrengende. Altid at have 3 svar klar på et udsagn du kommer op med. Og det bliver ved, næste trin i samtalen vil være, at du skal have 3 yderligere svar klar til et af de 3 første.

Dette stopper aldrig, hvis du lever i et forhold med et karakterafvigende menneske.

Så du kan lige så godt først som sidst få den ærlige kærlige mening fra mig og som er understøttet af masser af forskning, sig nej og kom væk. Så let og enkelt er det. Aiij… vel? Det er derfor jeg vil give dig nogle værktøjer, således du kan se, at det kan lykkes at nå hen til lyset i livet videre.

Læg En Plan & Bryd Mønsteret Med Den Manipulerende Type

For det første vil jeg sige, at hvis du kan få aftalt at bryde samlivet med din karakterafvigende samlever/ægtefælle, er det langt det bedste. Dette er nok lidet sandsynligt vil lykkes, idet vedkommende bruger dig som sin næring. Du fratager simpelthen personen det, der præcis gør, at han kan leve, som den han er. Derfor vil sådanne brud ofte være forbundet med meget støj og ballade. Det er derfor sandsynligvis nødvendigt med en plan for din exit. Tal med fagpersoner og dine nærmeste. Måske har du ikke længere dine nærmeste tæt på dig, idet livet med en karakterafvigende person ofte har fået dig til at klippe disse bånd. Men de er der stadig, og har sikkert spottet dit dilemma. Også selvom du tror, du har gemt det så godt ind, i alt det smukke og værdifulde du har i dig, og bibringer alt og alle omkring dig.

Du går rundt i den tro, at ingen ved hvilket liv, du lever bag facaden…

Så har du skubbet dem væk på den ene eller anden måde, så er det nu, du skal tage kontakt og bede om hjælp. Du har med overvejende sandsynlighed ikke meget lyst eller måske mod på dette, men det er det bedste, du kan gøre for dig selv og dine eventuelle børn.

Action Step:

Hvem hos din familie, venner/veninder eller andre kan du kontakte:

1._________________________________________________

2._________________________________________________

3._________________________________________________

4._________________________________________________

5._________________________________________________

 

Hvilke ting står du selv for?

1._________________________________________________

2._________________________________________________

3._________________________________________________

4._________________________________________________

5._________________________________________________

Hvilke ting har du brug for hjælp til?

1._________________________________________________

2._________________________________________________

3._________________________________________________

4._________________________________________________

5._________________________________________________

Når du har skrevet dette ned, er du nu på vej videre til en ny vej i livet, hvor du får brug for masser af både hjælp af dem, du har valgt ud, samt hvad du selv har gjort dig konkrete tanker om dine behov for. Husk du hverken skal eller kan gøre det hele selv, så tag med kyshånd imod al den støtte og hjælp du kan få. Husk at de mennesker, du har valgt, vil være der for dig og dine eventuelle børn. De ved nemlig godt at du er i kløerne på en manipulerende type.

Du kan læse de tidligere indlæg fra min bog, som istedet er blevet til indlæg her på Love2Live herunder. Jeg er blevet spurgt, hvorfor jeg ikke udgav bogen, men giver den væk. Det har jeg skrevet om på Love2Live´s Facebookside:

Manipulerende type - Elsk at Leve - Tips til at slippe væk fra manipulation - karakterafvigende mennesker - LoveLive

Du er hjertens velkommen til at følge Love2Live på Facebook, du kan se siden HER >>>

Elsk At Leve – Vejen væk fra manipulation tidligere indlæg kan du se via links herunder:

Elsk At Leve – Intro >>>>

Forord Til: Elsk At Leve – Vejen Væk Fra Manipulation >>>

Elsk At Leve & Slip Væk Fra Manipulation >>>

DR.dk kan du læse et godt indlæg omkring forskellige typer af psykopater:

Svindleren, tyrannen og dukkeføreren: Lær de tre typer psykopater at kende >>>

I næste uge giver jeg tips til kommunikation med en karakterafvigende type. Pas godt på dig, du fortjener at elske at leve fuldt ud.

Kærligst Kristina / Love2Live <3

Tilmeld Nyhedsbrev >>>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *