Blog

Blomster og bier eller den lige vej i snakken om sex med din teenager ?

8. juni 2016 MissK 4Comment

Blomsterne og Bierne

Forleden faldt snakken med min 13 årige søn på bryster og “klokkeværk”, da jeg dagen efter gik forbi vores fine klatrehortensia, og bierne summede løs i blomsterne, kom jeg til at tænke over, at jeg nok hellere måtte få talt om blomster og bier med ham, når nu vi var i gang med denne “fest” og indfaldsvinklen var der for mig.

Blomster og bier og alt det andet svære at tale med sin teenager om.

Da jeg i sin tid talte med hans søstre om dette, blev jeg rent til grin. Valgte haletudsen og ægget indfaldsvinklen med det resultat, at de storgrinende kunne fortælle mig i helt almindeligt sprog om, hvad de havde lært i skolen og vidste. End of story!

Jeg tænkte at denne gang ville jeg gribe den lidt anderledes an ved at gå lige på og tale om alt fra at gøre gravid, til at passe på sig selv i klart sprog og med løsningen (kondom). Så ingen snak om blomster og bier, det blev ligeud af posen denne gang.

Jeg har haft glæde af at læse bogen: “Din teenager skal coaches, ikke opdrages”. Med huset fyldt af teenagere er den en god hjælp til at forstå, hvad der reelt sker, når der “ER LUKKET GRUNDET OMBYGNING”.

Du kan læse mere om den her:

Der sker bare en kæmpe udvikling i den teenagealder, så det er hårdt arbejde at følge med, selvom jeg egentlig synes, at jeg er rimelig vaks ved havelågen til blandt andet at finde indfaldsvinkler til at få løst og forstået alt fra den underlige træthed, som i næste sekund er et festfyrværkeri af energi, fordi der er fest, fodbold, venner, sms og andre i en teenagers hjerne vigtigste ting at foretage sig, der pludselig dukker op, og så skal jeg love for, der bliver reageret. Ikke som når opvaskemaskinen skal tømmes, og der altid en god forklaring på hvorfor denne aftale om tømning ikke kan lade sig gøre. Jeg føler mig nu privilegeret med mine teenagere, når jeg hører hvor galt det kan gå, men altså lige denne snak om det der i min hjerne er rigtig udfordrende at tale om, tror jeg mest er den, vi voksne kan have med ikke at træde ind over grænser på vore teenagere, og samtidig ønske at passe godt på dem.

Er det første gang, du skal tale med din teenager om sex, kan jeg klart anbefale at tage den lige vej i snakken og ikke summe rundt som bien om blomsten (- og slet ikke den med haletudsen). Svar klart og roligt på de spørgsmål der kommer og prøv at gemme din forskrækkelse over at din unge teenager faktisk ved meget mere end du aner om dette emne. Jeg har oplevet at det giver en gensidig forståelse og respekt, det er ikke noget jeg skal blandes ind i, det er de unges privatliv, men jeg ønsker stadig som forælder at have taget snakken, idet denne har givet en accept på at jeg ved at min teenager ved at dette foregår.

Her et link til Sex&Samfund med beskrivelse af den gode seksualundervisning.

Held og lykke til.

Kærligst Kristina / love2live

PS: Her link til MACBOOK  – Der kan søges masser af info af både dig og din teenager på nettet. Min søn bruger meget tid på YouTube, hvor han ser en masse andre unge mennesker tale om alt imellem himmel og jord og bliver bekendt med denne “nye verden” (IKKE det her såkaldte voksen indhold) med det som jeg kalder blomsterne og bierne.

 

 

4 thoughts on “Blomster og bier eller den lige vej i snakken om sex med din teenager ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *