Blog

Lækker Let Opskrift På Lasagne Med Tomatsalat

18. januar 2017 MissK 0Comment

Lasagne med tomatsalat

Lasagne er bare bedst, når den laves helt fra bunden af. Her får du min bedste opskrift på min favorit lasagne. Den er absolut hittet herhjemme, og hvis jeg køber en færdig lasagne, er det bare ikke samme oplevelse. Så hermed en opskrift til aftensmaden på en helt almindelig dag, hvor jeg ihvertfald nogle gange godt kan være “nede med det” på ideér til retter.

 

Lasagne til 2 personer:

1 løg, hakket
2 gulerødder, revne
4 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g magert hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater,
2-3 tsk. tørret oregano
½ tsk. sukker
salt og peber

Flere ingredienser:

1½ spsk. smør
2 spsk. mel
ca. 3 dl mælk
revet muskatnød
6 lasagneplader (jeg bruger de lyse)
100 g revet ost

Sådan gør du:

Sautér løg, gulerødder og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad det stege i 5-6 minutter, dog uden at det tager farve.
Tag det op og brun kødet til din lasagne, evt. med lidt mere olie. Rør det hele sammen, kom tomatpuré på, og lad det stege lidt. Tilsæt dåsetomater, oregano, sukker og salt og peber, og lad det småboble i 20 minutter. Smag til.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en kasserolle, og pisk melet i. Lad det samle sig og tilsæt mælken, lidt ad gangen. Pisk hele tiden, så saucen bliver tyk og blank. Her er tålmodighed nogle gange en dyd for mig, men den betaler sig hver evigt eneste gang. Smag til med salt og revet muskatnød.

Lasagne i ovnen og tomatsalat

Brug et ovnfast fad til din lasagne. Smør lidt bechamelsauce i bunden, læg lasagneplader på og top med halvdelen af kødsaucen. Gentag, og top med revet ost. Bag din lasagne i en forvarmet ovn ved 180° i 25-30 minutter, eller til pladerne er møre. Servér din lasagne med tomatsalat.

Jeg laver gerne triple portion af min lasagne, det er dejligt at have lidt til dagen derpå, her smager den mindst lige så skønt til frokost.

OG Hey… Check lige denne blog ud, hvor jeg henter masser af inspiration til opskrifter: Emily Salomon  kan virkelig noget med lækker mad.

Kærligst Kristina / love2live

PS: Vidste du at ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev får du nyheder og events fra bloggen ? Gør det herunder og vær sikker på at få nyhederne fra love2live.dk – Ingen spam, det hader jeg selv. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *