Blog

IS-KAFFE PÅ EN SOMMERDAG

9. juni 2016 MissK 0Comment

IS-KAFFE DER KØLER OG KVIKKER SKØNT PÅ EN SOMMERDAG

IS-KAFFE er jo ikke længere et nyt fænomen her i det danske, alligevel sidder jeg her i solen i det danske, og tænker over min introduktion til denne, og har netop lavet mig et lækkert glas med min is-kaffe.

MIN IS-KAFFE, SOM ER SÅ LET AT LAVE OG SMAGER FANTASTISK HER I VARMEN
MIN IS-KAFFE, SOM ER SÅ LET AT LAVE OG SMAGER FANTASTISK HER I VARMEN

For efterhånden en del år siden lå jeg ved stranden i det spanske, og nød solen, imens jeg drak masser af vand, syntes jeg trængte til kaffe, men kunne ikke holde til mere varmt der under parasollen.

Så lagde jeg mærke til en spansk kvinde, der på bedste sydlandske vis fik en tjener fra strandrestauranten til at lave sig en kop is-kaffe. På bedste feminine vis iblandet det vi her i det køligere nord nok vil betegne som uforskammet (hvilket i øvrigt var det, der fik mig til at følge med), gav hun diktater om, hvordan han skulle tilberede hendes kaffe. De kan et eller andet med deres attitude i de varmere himmelstrøg, som jeg finder fascinerende og fulgte nysgerrigt med i den lille scene der udspillede sig lige ved siden af mig.

Der kom en kop espresso, en spand med isterninger og noget sukker. Tjeneren gik og hun gik så i gang med at lave sin is-kaffe. espressoen op i et glas fyldt med isterninger, forinden var sukker rørt ud i den varme kaffe. Åh ja hvor svært kan det være, dejligt med rejser og gode ideér.

 

Inspireret af dette har jeg siden fundet min opskrift. Jeg laver en kop kaffe instant eller på min Nespresso maskine. Jeg er ikke så glad for den stærke kaffe, som den spanske kvinde drak, så holder mig til en mere mild kaffe i stedet.

Jeg fylder et glas halvt op med isterninger og hælder kaffen i, hvor jeg forinden har rørt lidt rørsukker i op i glasset.

Om det er rørsukker, sirup eller andet eller ingenting er op til din smagssans.

OLA så er der is-kaffe i det danske også.

Nyd den smukke sommer og hvis du vil se lidt inspiration til ingredienser i din is-kaffe kan du finde den HER:

Har du fristende opskrifter på kølende drikkevarer, eller andet godt for ganen her i sommervarmen er du hjertens velkommen til at skrive i kommenter herunder eller foroven i indlægget, da det kunne være dejligt at udvide repertoiret.

Kærligst Kristina / love2live

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *