Blog

Hvor Er Håndsprit Til Kunderne Fakta, Netto, Brugsen, Jem & Fix ?

7. juni 2020 MissK 0Comment

Håndsprit Ved Indgangen og Ved kassen I Butikkerne – Er Det Slut Nu ?

Håndsprit ved indgange og ved kasser er ligesom bare forsvundet. Det er klart min opfattelse. Ingen håndsprit til kunderne her ved Odense hverken hos Fakta, Netto, Brugsen eller Jem & Fix. Det fik mig lige til at checke om dette er slut med krav / anbefaling til fra Sundhedsstyrelsen.

Forrige uge var jeg i Netto. Det var sidst på dagen, og der lå en snavset flaske, hvor antager jeg, at der havde været sprit i med. Den havde ihvertfald en sejlgarnssnor om sig, som bandt den fast nær kassen. Den var mere tom end tom. Og…så ikke særlig rengjort ud. Jeg var også i Jem & Fix om formiddagen. De havde ikke håndsprit til kunderne stående nogen steder. Ihvertfald ikke ved indgangen og kassen, og var da lidt rundt derinde, og så ingen muligheder for at benytte håndsprit udover den i min egen håndtaske.

Spørgsmål - Håndsprit - Love2Live - Fakta - Brugsen - Coop - Jem og fix - blog - tips - holdninger - livsstil - Kristina Sindberg

Ingen Håndsprit – Heller Ikke Ved udlevering Af Pakker

I Fakta var det samme oplevelse. Det samme i går i Brugsen igen: INGEN HÅNDSPRIT til deres kunder, imens de besøgte, og handlede i deres butikker. Jeg skulle her (i Brugsen) også hente en pakke fra GLS. Her krævede det, at jeg både fandt min mobil telefon frem, legitimation og tog imod pakken, som den søde medarbejder udleverede til mig (altså mange berøringer overalt). Jeg forhørte mig om håndsprit til kunder ? Det fortalte hun, at de ikke havde ved pakkeudleveringen.

Jeg hev igen min egen lille håndsprit frem af tasken…

Men undrede mig i mit stille sind. Forinden sagde medarbejderen, at hun mente, der var noget et sted. Hun gerne ville lede efter det, så jeg kunne benytte det. Det skal Brugsen lige have som ros, men valgte at benytte min egen, da køen bag mig blev tæt og med mindre end 1 meters afstand.

Ved kassen i Brugsen var der INGEN HÅNDSPRIT…

Jeg spurgte til det (virkelig irriterende kunde her), kassemedarbejderen meddelte, at det havde de ikke noget af til deres kunder opstillet og kunne derfor ikke hjælpe mig.

Ved alle nævnte dagligvarebutikker, samt ved Jem & Fix var der INGEN håndsprit opsat til deres kunder ved indgangen eller rundt om i butikken og kun hos Netto var der håndsprit ved kassen, eller rettere en fuldstændig tom flaske til brug for håndsprit klokken var cirka 20 og flasken var temmelig snavset og uhygiejnisk at se på!

Er Det Slut Nu ?

Skal Butikkerne Ikke Længere Tilbyde Deres Kunder At Kunne Spritte Hænder Af ?

Jeg undrer mig. Er det ikke længere nødvendigt at opstille og tilbyde kunderne i butikkerne mulighed for at desinficere deres hænder for at undgå smittespredning af Covid19 ? Jeg har ikke læst andet nogen steder… OG egentlig tænker jeg at det burde være en mulighed ikke bare nu i denne tid, men et tiltag for fremtiden. Det sidste er jo en helt anden snak.

Jeg har efter disse oplevelser både googlet løs for at finde svar på, om det ikke længere er noget butikkerne skal have til kunderne, dette kan jeg intet finde om. Jeg læste artikler fra forskellige. Blandt andet denne herunder om, at Coop ikke kan få fat i det rigtige håndsprit hverken at sælge eller opstille. Det er dog en artikel fra 2. april 2020, og jeg kan hurtigere, end du kan tælle til 10 bestille håndsprit fra Coop online nu.

Hvorfor er der ingen håndsprit i butikkerne >>>

Er Vi Ved At Blive Lidt For Loose Nu & Hvad med Signalerne Der Sendes ?

Jeg bekymres lidt over denne holdning fra butikkerne. Det er helt klart og tydeligt en holdning, som butikkernes ledelse får forplantet hos deres medarbejdere, som oftest er under 18 år. Lettere påvirkelige er flere i denne alder.

De stiller sig nok ikke op, og siger til chefen: “Skulle vi ikke indfri kundernes behov / forespørgsler og anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen om at tilbyde håndsprit for at undgå spredning af Covid19 virus”.

Jeg kan heller ikke lade være at tænke på, at med dette signal fra arbejdsgiverne om, at det ikke længere er et fokus område, slappes der en del i de yngre ansattes mindset og det samme hos mange af butikkernes kunder.

Butikkerne jeg besøgte liger i Odense S og Odense M.

Har du oplevet noget tilsvarende ?

OG… Ved du, om jeg simpelthen har misset et skriv eller pressemøde omkring, at der ikke længere skal være håndsprit eller let mulighed for håndvask let tilgængeligt ved indgange i butikkerne ?

Nå, men jeg har da min lille håndsprit i.ø købt hos Coop i min håndtaske, så den kan jeg blot bruge, men finder det underligt, at der bare slækkes alle disse steder uden at have set noget som helst om, at det ikke længere er en anbefaling eller et krav at have håndsprit / håndvask klar til butikkernes kunder.

Har du input, så del dem endelig herunder i kommentarfeltet.

Tak fordi du læser med.

Kærligst Kristina / Love2Live

PS. I februar tillod jeg at sætte fokus på, at der stadig kunne flyves direkte fra Kina til Danmark. Man kunne gå direkte ud i en taxa, til offentlig transport eller videre i Københavns Lufthavn til andre flyafgange uden nogen form for vejledning eller check for eventuel smitte.

Det blev der en del blæst om…

Ja, der var sågar en som skrev på mit opslag ovre på LinkedIn at han ikke synes Corona / Covid19 skulle tales om på LinkedIn. 

Du kan læse mit indlæg her >>>

Tilmeld Nyhedsbrev >>>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *