Blog

Alsace er 1 af mine 5 favorit rejseoplevelser

15. juli 2016 MissK 4Comment

Alsace er smuk og forførende

Alsace er min helt specielle yndling. Her bydes der på smagsoplevelser i særklasse af både vine og mad. Vi besøgte Alsace på en kæresteferie og nød at lære om vine, druer og jorden og ikke mindst hinanden.

Dette indlæg er nr 2 i rækken af 5 om mine favorit rejsemål. Jeg glæder mig til at dele næste i rækken med dig. Du kan se mit første indlæg i serien, hvor jeg skrev om Californien.

Vinruten

Den første dag kørte vi afsted på vinruten. Klokken var 11 om formiddagen da vi havde smagt vine på den første vingård og selvom vi blot smagte, kunne vi mærke at bil skulle vi nok ikke køre, så smuttede ind og smagte  tarte flambee, som vi havde hørt om hjemmefra. Du finder de lækreste opskrifter HER

tarte flambee - love2live
tarte flambee i Alsace

Oplevelser i Alsace

Her er ikke kun vine, der er masser at se og opleve. Vi kørte til Haut-Koenigsbourg, en kæmpe ridderborg og fik en fuldendt oplevelse fra denne tid.

Vi besøgte ligeledes i skyttegravene fra 1. Verdenskrig ved Hartmannswillerkopf, hvor tyskerne og franskmændene kæmpede grundet stedets placering med udblik over Alsaceområdet. Man kan gå ned i skyttegravene, hvilket vi gjorde. Det er uhyggeligt at tænke på alle de mennesker, der er døde der. Vi besøgte stedet med respekt.

Alsace - love2live
Hartmannswillerkopf
Alsace - love2live
Skyttegrav i Hartmannswillerkopf

Hotellet var et slot

Vi boede pragtfuldt. Vores sidste overnatninger var på et slot. Hverken mere eller mindre. Det hedder Chateau d ´ Isenbourg og er virkelig værd at besøge. Det ligger i Rouffach. Hver aften blev sengene gjort lækre til natten og der blev lagt denne seddel på vore natborde:

Alsace - love2live

Der blev kælet for os og der er en fantastisk udsigt over rhindalen og fra spaområdet kan du ligge i jacuzzien og nyde udsigten over de nærliggende vinmarker.

Chateau d ´ Isenbourg - Alsace - love2live
Chateau d ´ Isenbourg

Vi købte en masse vin med hjem og fik lært en masse om de syv søstre altså druesorterne fra Alsace.

Hvidvine:

  • Riesling – kaldes også kongen af Alsace
  • Gewürztraminer – kaldes dronningen af Alsace
  • Muscat
  • Sylvaner
  • Pinot Blanc
  • Pinot Gris

Pinot Gris - love2live

 

Rødvin:

  • Pinot Noir

En smagssag

Vi elsker Pinot Gris, men alt er jo en smagssag, så tag selv afsted og find din drue. Der er ubeskriveligt smukt og idyllisk.

Alsace - love2live

Har du lyst til at give tips om et eller flere af dine favorit rejsemål, så skriv endelig herunder, således vi er flere der kan glæde os over at dele viden og på den måde opleve endnu mere i livets rejser.

Tak fordi du læser med.

Kærligst Kristina / love2live

PS. Det her er bilferie

 

 

4 thoughts on “Alsace er 1 af mine 5 favorit rejseoplevelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *