Blog

Alkohol Og Forbrænding Inden Du Kører Bil Efter En Våd Aften

1. januar 2017 MissK 0Comment

Alkohol Forbrænding og bilkørsel

Promille i blodet dagen derpå ? Hvornår er det egentlig man kan køre bil efter en glad aften med alkohol ? Der er forskel fra kvinde til mand og det er faktisk overraskende lidt, der skal til før man igen kan sætte sig både forsvarligt og lovligt bag rattet. Alkohol og forbrænding af denne får du her eksempler og beregning af.

Alkohol og forbrænding eksempel

En relativt lille kvinde bør drikke mindre end tre almindelige flasker øl i tidsrummet kl 20 – 24, hvis hun skal køre bil næste dag lidt efter kl 08.00. Det er faktisk ikke meget vel ? Min bil står denne nytårsdag pænt i carporten, da jeg begyndte at fundere over, at jeg følte mig lidt træt i hovedet uden dog at have følt mig “Stang Bacardi”  i går påvirket af boblerne fra champagne.

Beregning af promillen

Promillens højde afhænger af flere faktorer, som kropsvægt, køn, tid, evne til forbrænding etc. Derfor er det faktisk kun en blodprøve, der helt optimalt kan give det korrekte resultat. Alkohol fordeles i ca 60% af kropsvægten (nemlig væske) hos kvinder, og 70% hos mænd.
Som hovedregel forbrænder vi 0.15‰ pr time (mellem 0.10 og 0.25)

FORMLEN

bliver så for kvinder:
Alkohol i gram / (Kg kropsvægt x 60%) minus (0.15 x timer fra start) = promille
og for mænd:
Alkohol i gram / (Kg kropsvægt x 70%) minus (0.15 x timer fra start) = promille

Hvis du er for træt til at sætte dig ned og lave regnestykket. Så ved du, at du nok heller ikke skal sætte dig bag rattet i en bil. Det var min tanke, da jeg valgte at spadsere en tur op og købe lidt ind dagen derpå og ikke helt vidste om alkohol og forbrænding af denne gik hånd i hånd med bilkørsel.

Kilde: sundhed.dk

Kærligst Kristina / love2live

PS: Vidste du at ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev får du nyheder og events fra bloggen ? Gør det herunder og vær sikker på at få nyhederne fra love2live.dk – Ingen spam, det hader jeg selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *