Blog

3 Giftige Planter Til Jul – Julestjerne | Mistelten | Kristjørn

5. december 2019 MissK 0Comment

3 Giftige Planter

Her får du 3 giftige planter til jul, som vi især i julen skal passe på. I morges lagde jeg et billede op af mine fine hvide julestjerner på min Instagram og straks fik jeg en reaktion fra søde Tina aka Only_Tracks at jeg skulle huske at julestjernen er giftig. Det fik mig til tasterne, da andre planter end julestjernen er giftig, og jeg naturligvis ikke ønsker for nogen at deres børn, børnebørn eller de selv bliver syge af disse planter.

Kristina Sindberg - blog - Love2Live - Julestjerner - 3 giftige planter til jul

Julestjernen Er En Af De 3 Giftige Planter Til Jul

Julestjernen står for mig (især den røde) som et af mine barndoms minder. Den hvide julestjerne står altid omkring vores spisebord / spisestue og i stuen har jeg de røde julestjerner. Den minder mig om stjernestunderne, de små stunder i livet, som betyder uendeligt meget i familien. Måske kommer disse minder fra min barndom, hvor jeg altid med min farmor kom med til noget tombola og vandt den smukke blomst Jeg kom ihvertfald altid hjem med en kassefuld af disse). Julestjernens flotte røde, hvide eller pink kronblade fanger let børnenes opmærksomhed. Men de kan være farlige. Især kronbladene er giftige, og kan give opkast og diarré, hvis de bliver spist.

Kristtjørnens Bærlignende Frugter Er Giftige

Kristtjørnen pynter i mange juledekorationer. Herhjemme bruger jeg dem altid juleaften til dekoration af bordet. Dens bærlignende stenfrugter og blade er giftige og kan give mavepine, hvis man kommer til at spise dem. Så hold Jer endelig til maden på bordet og hold øje med børnene, så de ikke fristes til at spise disse.

Misteltenens Bær Er Giftige

Når man står under misteltenen, skal man holde sig til at kysse under denne og ikke spise bærrene fra planten. De kan sende forventningsfulde børn og voksne i seng med dårlig mave. Det er der jo bestemt ingen der ønsker hverken til jul eller på andre tidspunkter af året for den sags skyld af disse planter.

Kristina Sindberg - blog - Love2Live - Julestjerner - 3 giftige planter til jul

Pas godt på dig og dine i denne smukke tid og læs også denne artikel i Ingeniøren om, hvorvidt julestjerner er giftige.

Kan smånisserne eller hunden tåle at gnaske de røde blade fra julestjernen, eller er de giftige?

Kærligst Kristina / Love2Live

PS. Julemærkehjemmene har en stor plads i mit hjerte. Sidste år var jeg på besøg på Julemærkehjemmet Fjordmark i Sønderjylland. De gav mig en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Børnene, personalet og alle de gode tiltag der er for børnene. Du kan læse om denne oplevelse her >>>

Tilmeld Nyhedsbrev >>>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *